HTC_SF_Gold

Definíció

A HTC Superfloor™ eljárás betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában. A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze.

HTC Superfloor™ Gold

Kevésbé egységes látszó kőváz, eleve kiegyenlített alapfelület, ragyogóan fényes és szép padló, gazdaságos fenntarthatóság.

HTC Superfloor™ Gold

A Gold eljárás során a beton legfelső, leggyengébb rétegét csiszolják le, miután felszínre kerül az erősebb, belső, finom kavicsszerkezet. Alapesetben 1-2 mm vastag betont csiszolnak le a felületből. A csiszolt padlófelület sima és ragyogóan fényes, könnyű tisztán tartani és sokkal ellenállóbb a kosszal valamint targoncakeréknyomokkal szemben. A világítás nagyon látványos, ahogy visszatükröződik a felpolírozott felületről. A padlót HTC csiszológéppel és HTC gyémántszerszámokkal a HTC sokszorosan kipróbált csiszolási eljárásának megfelelően csiszolják és polírozzák fel. Az eljárás erdedményeként a valamikor takaríthatatlan, porlódó betonból ragyogóan szép, verhetetlenül tartós és gazdaságosan fenntartható padló lesz. A HTC Superfloor™ Gold akkor választható, ha a meglevő beton felülete eleve egyenletesen sík, nincsenek rajta hullámok, ezért nincs kiegyenlítő mélycsiszolásra szükség.

Alkalmazási területek

• Új vagy meglevő betonpadlókon
• Ipari padlóként mindenhol
• Raktárakban
• Középületekben
• Bevásárlóközpontokban
• Lakossági környezetben

Tulajdonságok

• Gazdaságos – csak a nélkülözhetetlen beton
kell hozzá
• Hosszú élettartam rendkívül alacsony életciklusköltséggel.*
• Diffúzióképes, nincs burkolat, ami felválhatna,
megsérülne vagy költségnövelő tényező lenne
• Könnyen takarítható
• Jobb beltéri környezet, világosabb és tisztább
munkahelyek
• Minimalizált targoncvezetőre ható káros vibrációterhelés
• Csendesebb közlekedés, kisebb targonca-karbantartási
költségek
• Megszűnő targoncakeréknyomok
• ESD padló alapáron

Targoncakeréknyomok

A HTC Superfloor™ kitűnő padlófelület raktárak és
logisztikai központok számára. A tradícionális kéregerősített
vagy műgyanta padlók gyorsan elcsúnyulnak a
targoncák keréknyomaitól.
A jobboldali képen egy targonca által hagyott féknyom
látható durva betonfelületen, ill. nem látható a ragyogóan
fényesre polírozott HTC Superfloor™ padlón.

Műszaki tulajdonságok

A HTC Superfloor™ padlót tesztelték kopásállóság és súrlódási ellenállás szempontjából (Technical Research Institute of Sweden).

Környezetterhelés

A HTC Superfloor™ Gold padlómegoldáshoz csak
sima betonra van szükség.
A polírozási folyamatban kizárólag környezetbarát
keményítő-tömörítőket, impregnálószereket és
takarítószereket használnak, amelyek nem veszélyesek
sem a környezetre sem az egészségre.
A kész padló rendkívül kemény, hosszú az élettartama
és minimális a karbantartási igénye, ezért valóban abszolút
minimális behatással van a környezetre.

* Forrás: “Life Cycle Assessment of Industrial Flooring”, LITH-IKP-EX-06/2383–SE
** Forrás: Report from SP, F812033-2

Tűzvédelmi besorolás

Az Európai Bizottság a HTC Superfloor™ padlót a legmagasabb osztályba sorolta be: A1FL (döntés 96/603/EK), vagyis tűzállónak / nem éghetőnek tekinthető.

ESD – elektrosztatikus kisülés

Betonfödémeken és padlókon végzett ellenállástesztek igazolták, hogy a HTC Superfloor™ megfelel az MSZ EN 61340-5-1 szabvány követelményeinek. A kapott értékek eleget tettek a nemzetközi IEC és az amerikai ANSI/ESD szabványkövetelményeknek is. ESD-cipőben végzett lépéstesztek semmilyen vagy nagyon csekély statikus feltöltődést mutattak. A HTC Superfloor™ egyszer sem haladta meg az ESD szabvány által előírt küszöbhatárértékeket; ahogy az elektronikai összeszerelőipar által alkalmazott szabvány határértékeit sem. Ennek ellenére a maximum 100V határérték mellett űködő üzemekben javasolt a HTC Superfloor™ padlón is az ESD-cipők viselete.

Takarítás és karbantartás

Takarítás: A HTC Superfloor™ Gold eljárás szerint felpolírozott padlót egy súroló-szárítógépre feltett HTC Twister™ zöld gyémántpad-del és tiszta vízzel vagy nagyobb szennyeződés-terhelés esetén HTC Twister™ Floor Conditioner-rel kell takarítani. Kisebb, tagolt felületeket szárazon is feltörölhetnek.

FONTOS TUDNI! Az erős savak vagy lúgok tönkreteszik a padlót, ezért nem szabad ilyeneket alkalmazni. Bővebb informcióért látogasson el www.htc-twister.hu oldalra.

Felületvédelem

Ha padlót folyadékokkal, foltokkal szemben impregnálni kell, akkor a HTC Stain Protection-t kell alkalmazni.

Felújítás

Ha egy HTC Superfloor™ Gold eljárás szerint felpolírozott padló lemattul, a fényességét és takaríthatóságát egy egyszerű polírozással vissza lehet állítani.

Betervezés

Ezt a megfogalmazást használja: “HTC Superfloor™ Gold eljárás szerint készített betonpadló”. A burkolat eltávolítása után a felület a HTC csiszolási előírásai szerint felpolírozható. Mintacsiszolás után a padlóminőség és kinézet bemutatható, és a legjobb csiszolási sorrend kiválasztható. Új betonozás esetén bizonyos mértékig lehetséges a HTC Superfloor™ padló felületi megjelenését befolyásolni kavicseloszlás, szemcsenagyság és szín tekintetében; így egyedi padlókialakításra is van mód. A HTC Superfloor™ padlómegoldásokhoz a hagyományos betonvasalás vagy műanyag szálerősítés alkalmazása javasolt; az acélszál kerülendő.

Teszteredmények

Jelen dokumentumban hivatkozott tesztek eredetijei alábbi linkről letölthetők és eredeti nyelvükön elérhetők. Kattintson a www.htc-floorsystems.com/testresult a tesztek közvetlen eléréséhez.