HTC_SF_Silver

Definíció

A HTC Superfloor™ eljárás betonpadlók mechanikus gyémántcsiszolását és/vagy polírozását foglalja magában. A HTC Superfloor™ eljárásnak négy padlómegoldása ismert, Platinum, Gold, Silver és Bronze.

HTC Superfloor™ Silver

Legegységesebb látszó kőváz, legkiegyenlítettebb felület, matt és szép padló, gazdaságos fenntarthatóság.

HTC Superfloor™ Silver

A Silver az a padlómegoldás, amelynek végeredménye egy mélyen csiszolt felület matt befejezéssel és verhetetlen tartóssággal. Az eljárás során kiegyenlítő csiszolással eltávolítják a beton legfelső, hullámos rétegét, így felszínre kerül a beton belső, erős struktúrája: a kőváz és a cementfelhős részek. A végeredmény egy tükörsík és rendkívül tartós padló.

A betonozás természetéből fakadóan a látszó kavicsszerkezet nem lesz tökéletesen egységes a felületen. Alapesetben 2-3mm vastag betont csiszolnak le a felületből.

A padlót HTC csiszológéppel és HTC gyémántszerszámokkal a HTC sokszorosan kipróbált csiszolási eljárásának megfelelően csiszolják és polírozzák fel.

Az eljárás eredményeként a valamikor takaríthatatlan, porlódó betonból rendkívül szép, verhetetlenül tartós és gazdaságosan fenntartható padló lesz matt selyemfényű felületi megjelenéssel.

Alkalmazási területek

• Új vagy meglevő betonpadlókon
• Ipari padlóként mindenhol
• Raktárakban
• Középületekben
• Bevásárlóközpontokban
• Lakossági környezetben

Tulajdonságok

• Gazdaságos – csak a nélkülözhetetlen beton
kell hozzá
• Hosszú élettartam rendkívül alacsony életciklusköltséggel.*
• Diffúzióképes, nincs burkolat, ami felválhatna,
megsérülne vagy költségnövelő tényező lenne
• Könnyen takarítható
• Jobb beltéri környezet, világosabb és tisztább
munkahelyek
• Minimalizált targoncvezetőre ható káros vibrációterhelés
• Csendesebb közlekedés, kisebb targonca-karbantartási
költségek
• ESD padló alapáron

Műszaki tulajdonságok

A HTC Superfloor™ padlót tesztelték kopásállóság és súrlódási ellenállás szempontjából (Technical Research Institute of Sweden).

Környezetterhelés

A HTC Superfloor™ Silver padlómegoldáshoz csak sima betonra van szükség.

A polírozási folyamatban kizárólag környezetbarát keményítő-tömörítőket, impregnálószereket és takarítószereket használnak, amelyek nem veszélyesek sem a környezetre sem az egészségre.

A kész padló rendkívül kemény, hosszú az élettartama, minimális a karbantartási igénye, ezért valóban abszolút minimális behatással van a környezetre.

* Forrás: “Life Cycle Assessment of Industrial Flooring”, LITH-IKP-EX-06/2383–SE
** Forrás: Report from SP, F812033-2

Tűzvédelmi besorolás

Az Európai Bizottság a HTC Superfloor™ padlót a legmagasabb osztályba sorolta be: A1FL (döntés 96/603/EK), vagyis tűzállónak / nem éghetőnek tekinthető.

ESD – elektrosztatikus kisülés

Betonfödémeken és padlókon végzett ellenállástesztek igazolták, hogy a HTC Superfloor™ megfelel az MSZ EN 61340-5-1 szabvány követelményeinek.

A kapott értékek eleget tettek a nemzetközi IEC és az amerikai ANSI/ESD szabványkövetelményeknek is.

ESD-cipőben végzett lépéstesztek semmilyen vagy nagyon csekély statikus feltöltődést mutattak. A HTC Superfloor™ egyszer sem haladta meg az ESD szabvány által előírt küszöbhatárértékeket; ahogy az lektronikai összeszerelőipar által alkalmazott szabvány határértékeit sem. Ennek ellenére a maximum 100V határérték mellett működő üzemekben javasolt a HTC Superfloor™ padlón is az ESD-cipők viselete.

Takarítás és karbantartás

Takarítás: A HTC Superfloor™ Silver eljárás szerint felcsiszolt padlót egy súroló-szárítógépre feltett HTC Twister™ sárga gyémántpad-del és tiszta vízzel vagy nagyobb szennyeződés-terhelés esetén HTC Twister™ Floor Conditioner-rel kell takarítani. Kisebb, tagolt felületeket szárazon is feltörölhetnek.

FONTOS TUDNI! Az erős savak vagy lúgok tönkreteszik a padlót, ezért nem szabad ilyeneket alkalmazni. Bővebb informcióért látogasson el www.htc-twister.hu oldalra.

Felületvédelem

Ha padlót folyadékokkal, foltokkal szemben impregnálni kell, akkor a HTC Stain Protection Pore Primer-t kell alkalmazni.

 

Felújítás

Ha egy HTC Superfloor™ Silver eljárás szerint felcsiszolt padló lekoszolódik, a takaríthatóságát egy egyszerű finomcsiszolással vissza lehet állítani.

 

Betervezés

Ezt a megfogalmazást használja: “HTC Superfloor™ Silver eljárás szerint készített betonpadló”.

A burkolat eltávolítása után a felület a HTC csiszolási előírásai szerint felpolírozható. Mintacsiszolás után a padlóminőség és kinézet bemutatható, és a legjobb csiszolási sorrend kiválasztható.

Új betonozás esetén bizonyos mértékig lehetséges a HTC Superfloor™ padló felületi megjelenését befolyásolni kavicseloszlás, szemcsenagyság és szín tekintetében; így egyedi padlókialakításra is van mód. A HTC Superfloor™ padlómegoldásokhoz a hagyományos betonvasalás vagy műanyag szálerősítés alkalmazása javasolt; az acélszál kerülendő.

 

Teszteredmények

Jelen dokumentumban hivatkozott tesztek eredetijei alábbi linkről letölthetők és eredeti nyelvükön elérhetők.

Kattintson a www.htc-floorsystems.com/testresult a tesztek közvetlen eléréséhez.