ESD PADLÓ KÉSZÍTÉS

Miért fontos az ESD védelem az iparban?

Az elektronikai alkatrészek alapanyag gyártása, az alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek károsodásához vezethet.

Legtöbbször olyan károsodáshoz vezethet, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes meghibásodást is (pl. autó vezérlő rendszer
vagy légzsák vezérlő egység)

ESD védelem

Pontosan mi is az az ESD jelenség?

Az ESD jelentése ElectroStatic Discharge, azaz elektrosztatikus kisülés. Az anyagok szétválásakor vagy összeérintésekor jön létre. Az emberi test feltöltődik és ha a levegőben a felhalmozott töltések nem tudnak elvezetődni (pl. száraz a levegő), akkor egy más töltésű tárgyhoz képest tudnak kiegyenlítődni-

Ha ez gyorsan megy végbe létrejön az ESD, vagy a föld, vagyis a nulla  potenciál felé tud levezetődni.

Miért jelent problémát az ESD?

Az elektronikai alkatrészek alkatrészek gyártása és az alkatrészek késztermékekbe történő beépítése során bármikor létrejövő ESD jelenség az alkatrészek meghibásodásához vezethet.

Legtöbbször olyan károsodást okoz, ami később a már beépített alkatrészekben és azok működésében okozhat akár életre veszélyes  meghibásodást is (pl. autó  vezérlő rendszer vagy légzsák vezérlő egység).

Hogyan kerülhető el az ESD jelenség?

A keletkezett töltések felhalmozódását meg kell akadályozni a töltések idealizált sebességű levezetésével. M

inden eszközt, embert, ruházatot, padlót 10E4 Ω és 10E8 Ω ellenállás között (padló 10E4Ω – 10E8 Ω) vezetőképessé kell tenni.
Mivel mindennek nagy biztonsággal a padlón keresztül lehet biztosítani a levezetését és „egyen potenciálra” hozását.

A beton jó levezetési ellenállását ideálisra  finomítjuk a HTC  Superfloor™ eljárással, így egy hosszú élettartamú beruházási és fenntartási költségeit tekintve kedvező árú ipari ESD védett padlót létrehozva.

husqvarna1

Válassza az Ön számára leginkább megfelelő padlót!

Attól függően, hogy milyen felhasználásra kíván padlót kialakítani, többféle megoldással tudunk segíteni.

A Husqvarna Superfloor™ felületképző eljárások során attól függően kap padlója kezelést, hogy melyik minőséget kívánjuk elérni. A négy kivitelezési koncepciónak köszönhetően, pedig szinte biztos, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő esztétikai kinézetet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Töltse ki kapcsolatfelvevő adatlapunkat és kollégáink hamarosan keresni fogják!